TRUFF TOPLARI
MALZEMELER
200 ml süt kreması ( çorbalarda kullanılan)
200 g bitter çikolata
Dövülmüş ceviz
Kuş üzümü
Portakal kabuğu rendesi ( bence çok yakışıyor)
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Kakao
Çekilmiş fındık, badem, fıstık vb (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
Kremayı sos tavasına koyun kaynayana kadar ısıtıp kapatın. Hemen içine bitter çikolatayı katın ve içinde eritin.Ardından soğumaya bırakın koyulaşsın.Keki elinizle iyice ufalayın. kekin içine portakal rendesini, isterseniz dövülmüş ceviz veya ılık suda bekletilmiş kuş üzümünü ekleyin. Soğuyan hazırladığınız çikolata sosunu ekleyin ve hamur yapın.
Bu lezzetli hamurdan yuvarlak ve istediğiniz büyüklükte toplar yapın.Üzerini hangi malzeme ile kaplamak istiyorsanız geniş kaba dökün ve topları üzerinde yuvarlayın. Çikolata kağıtlarına koyup servis yapabilirsiniz.
Bir arkadaşınıza giderken süsleyip götürebilececeğiniz lokmalık lezzet
YanıtlaSil