16 Mart 2015 Pazartesi

Susamlı Tatlı Kurabiye


Bir arkadaşımda yediğim, tarifini almadan evde tahmini denemem üzerine keşfettiğim, müthiş, kıyır kıyır; ama aynı zamanda yumuşak ağızda dağılan, pastaneden kurabiye aldırmayacak kolay ve şık bir kurabiye...





Susamlı Tatlı Kurabiye

Malzemeler:

  • 150 g oda sıcaklığındaki tereyağı ya da yoksa margarin( yani 250 g paketin yarından az fazlası)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta (1 yumurtanın tamamı ve 1 yumurtanın sarısı içine,aynı yumurtanın akı üzeri için )
  • 4 çay bardağı kadar un ( azar azar katalım ki yumurtanın veya bardağınızın büyüklüğüne göre değişebilir)
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çay kaşığı kadar kabartma tozu ( 1 pk kabartma tozunun tamamını koymuyoruz.)
  • 1- 1,5 avuç kuru üzüm
  • Tatlandırmak için isterseniz çok az tarçın, zencefil ya da portakal kabuğu rendesi
  • Susam

Yapılışı:

  • Tereyağı ve şekeri çatalla ez. 1 yumurta kır.Diğer yumurtanın sarısını da buraya kır. Akınını ise kaseye ayır.
  • Kurabiye karışımına sıvı yağı tuz ve tarçını ya da isterseniz portakal kabuğunu ekleyin.ben içinde kuru üzüm kullandım. Başka bir kuru meyve de kullanabilirsiniz. Şart değil tabi üzümsüz de aşırı güzel.
  • Kuru malzemelerden nişasta ve kabartma tozunu ekleyin. Unu ise bardak bardak ekleyin.
  • Ele iyice yapışmayacak hale gelince yoğurmamız bitecek.
  • Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapalım üzerine azıcık bastıralım .
  • Bir tabağa susamı koyalım. Kurabiyelerin bir yüzünü yumurta akına  batıralım sonra susama bulayalım.
  • Son işlem ise üstlerini bıçakla + şeklinde kesmek.

1 yorum: