Susamlı Tatlı Kurabiye
Bir arkadaşımda yediğim, tarifini almadan evde tahmini denemem üzerine keşfettiğim, müthiş, kıyır kıyır; ama aynı zamanda yumuşak ağızda dağılan, pastaneden kurabiye aldırmayacak kolay ve şık bir kurabiye...
Susamlı Tatlı Kurabiye
Malzemeler:
- 150 g oda sıcaklığındaki tereyağı ya da yoksa margarin( yani 250 g paketin yarından az fazlası)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yumurta (1 yumurtanın tamamı ve 1 yumurtanın sarısı içine,aynı yumurtanın akı üzeri için )
- 4 çay bardağı kadar un ( azar azar katalım ki yumurtanın veya bardağınızın büyüklüğüne göre değişebilir)
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 2 çay kaşığı kadar kabartma tozu ( 1 pk kabartma tozunun tamamını koymuyoruz.)
- 1- 1,5 avuç kuru üzüm
- Tatlandırmak için isterseniz çok az tarçın, zencefil ya da portakal kabuğu rendesi
- Susam
Yapılışı:
- Tereyağı ve şekeri çatalla ez. 1 yumurta kır.Diğer yumurtanın sarısını da buraya kır. Akınını ise kaseye ayır.
- Kurabiye karışımına sıvı yağı tuz ve tarçını ya da isterseniz portakal kabuğunu ekleyin.ben içinde kuru üzüm kullandım. Başka bir kuru meyve de kullanabilirsiniz. Şart değil tabi üzümsüz de aşırı güzel.
- Kuru malzemelerden nişasta ve kabartma tozunu ekleyin. Unu ise bardak bardak ekleyin.
- Ele iyice yapışmayacak hale gelince yoğurmamız bitecek.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapalım üzerine azıcık bastıralım .
- Bir tabağa susamı koyalım. Kurabiyelerin bir yüzünü yumurta akına batıralım sonra susama bulayalım.
- Son işlem ise üstlerini bıçakla + şeklinde kesmek.
çok lezzetli ağızda dağılan tatlı kurabiye
YanıtlaSil