13 Ekim 2014 Pazartesi

Et Suyuna Düğün Çorbası

ET SUYUNA DÜĞÜN ÇORBASI

Kurban bayramından sonra sebzelerle birlikte güzel bir et suyu yaptık. Lezzetli bir et suyunuz olduktan sonra çorba yapmak kolaydır.
Malzemeler:
1 lt et suyu
1 sb su
Küçük bir kase tel şehriye 
Didiklenmiş et parçaları
İsteğe bağlı küçük bir kase haşlanmış nohut
2 diş sarımsak
tuz

Terbiyesi için:
3-4 kaşık yoğurt
2 silme kaşık un
İsteğe  bağlı yumurta sarısı

Evet malzemeler böyle de size güzel ipuçları vereceğim. Eşime de öğrettim, hasta filan olursam yaparsın dedim. Tam hasta çorbası heee
Yapılışı:
Et suyunu tel şehriyelerle birlikte kaynatın.Bir süre sonra etleri de koyabilirsiniz.Şehriyeler şişmeye başlayınca nohutu da  ekleyin. Sarımsakları içine doğrayın ya da rendeleyin. Çorba özleşmeye başlayınca yoğurtla unu büyük bir kasede karıştın. 1sb soğuk suyu çorbaya ekleyerek çorbanın sıcaklığını düşürün ki kesilme ihtimalini azaltasınız. Sonra çorbadan bir iki kepçe alıp ılıtın.Yumurta sarısı ben koymadım ama isterseniz terbiye sırasında koyarsınız.5-10 dak daha kaynatın çorbanız hazır. Bu arada tuzu mutlaka terbiyeden sonra ilave edin ki kesilmesin. İster üzerine karabiber döküp servis yapın ister üzerine renkli yağ yakın.Afiyet olsun emin olun güzel oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder