PATATESLİ BÖREK
Yok artık bunu da bilmeyecek miyiz? demeyin.
Böyle de bir deneyin.
patatesli börek |
Malzemeler:
4 adet yufka
5 orta boy haşlanmış patates
1 küçük soğan
yarım su bardağı kaşar
karabiber, tuz, pul biber
Sosu için:
4-5 kaşık yoğurt
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı (azaltabilirsiniz)
tuz
üzeri için:
yumurta sarısı, tuz, 1çay kaşığı yağ
Susam, çörek otu ya da mavi haşhaş
Susam, çörek otu ya da mavi haşhaş
Yapılışı:
- Önce patatesleri haşlayın. Hızlı olsun derseniz soyup 4 e bölüp de haşlayabilirsiniz. Soğanı kavurun birkaç kaşık yağ ile tavada sararana kadar kavurun. Patatesi bir kaba alıp ezin ve kaşarı da rendeleyip karıştırın. Tuz ve baharat koyun. İşte herkesin bayılacağı, tam olarak neler var, diyeceği bir iç harç oldu.
- İlk yufkayı serin, sosunu yukarıdaki malzemelerle hazırlayın. Fırçayla sosu her yerine eşit dağıtın. Ardından ikinci yufkayı birincinin üzerine koyun. Onu da soslayın. Sonra yufkayı eşit 12 ye bölün. Daha büyük de olabilir derseniz 8 de olurdu da benim yufkam büyüktü.Patatesli harcın yarısını dağıtın. Sonra kalın sigara böreği gibi sarın.
- Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi yapın. 24 tane böreğiniz oldu.
- Üzerine yumurtasını sürün. İster susam ister mavi haşhaş ister çörekotu serpin.
- 180C fırında 30-40 dk pişer. Fotografını yarın ekleyeceğim .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder