Her kabul günümde yaparım çok da beğenilir.Çok da hafif güzel bir lezzettir. Benim gibi hem hamur açamıyor hem de dışarıdaki mantıların kıymasına güvenemiyorsanız tam size göre.
Malzemeler:
2 yufka
4 kaşık yoğurt
1 küçük çay bardağı su
1-2 kaşık yağ
250 gr kıyma
1 ince doğranmış soğan
tuz
karabiber
yoğurt
sarımsak
tuz
yağ
toz biber
kırmızı biber
nane
İşte malzemeler bu kadar az kıyma ve yufka yeterli
Yapılışı:
Yoğurt, yağ, su ve tuzu karıştırın.Yufkaların üzerine bu karışımı fırça ile yayın.Kıyma soğan tuz ve karabiberi yoğur. Yufkayı ortadan ikiye kes. Yufkanın düz tarafının başına kıymalı soğanlı harcı uzun uzadıya ve ince bir şekilde yay.Sonra yufkayı sar. Uzun ince bir şeridiniz oldu.Bunu iki parmak kalınlığında kes.Fırın tepsisine dik dik diz. 180 derecede 45 dk sonra mantınız hazır.Yoğurt sosunu hazırla.
Tereyağı ile baharatları köpürene kadar ısıt ve yoğurt sosundan sonra yağını dök ohhhhhhhh miiiiisssssssssss
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder