EV YAPIMI KORNİŞON SALATALIK TURŞUSU
Kereviz sapı ve yaprakları
10 15 tane diş sarmısak
1 lt su
4-5 kaşık kalın kaya tuzu (salamura tuzu)
2 çay bardağı üzüm sirkesi
Daha çabuk olmasını istersen kuru halde nohut
Yapılışı:
Çoğu yerde bu bilgiyi vermezler. Tuzu suda çözmek için suyu ısıtın. Bu durumda tuz çok daha çabuk çözünecektir. Bu suya da 2 bardak sirke koyun.Sonra kavanozlara kornişonu, sarmısakları ve en üzerine de kerevizleri yerleştirin.Dolana kadar önceden hazırladığınız sıvıyı doldurun.İsterseniz 3-5 tane nohut atın. Kapağını kapatın. 2 hafta sonra açıp yemeye başlayabilirsiniz.
KARIŞIK TURŞU
Ben açıkçası çok fazla turşu sevmem; burada paylaştıklarım ise en sevdiklerim.
Malzemeler:
Yarım kilo acur ya da kavun keleği
2 havuç
5-10 tane kornişon
Acı severseniz içine birkaç tane acı biber koyun.( top ya da küçük sivri biberlerden)
10 diş sarımsak
Kereviz sapı ve yaprakları
1 lt su
4-5 kaşık kalın kaya tuzu (salamura tuzu)
2 çay bardağı üzüm sirkesi
Daha çabuk olmasını istersen kuru halde nohut
kütür kütür turşu
YanıtlaSil