13 Ekim 2014 Pazartesi

Lezzetli bir kemikli et suyu

LEZZETLİ BİR KEMİKLİ ET SUYU

Normalde etsuyu yapmak adetim değildi ama şimdi hamile olduğum için yapıyorum. Doktorumun tavsiyesine de uymuş oluyorum.
malzemeleri
Malzemeler:

1 kg kemikli et
2 lt su
1 adet pırasa
5-6 kereviz sapı 
1 havuç
2 diş sarımsak
1 -2 defne yaprağı
1 soğan
Varsa birkaç tane karabiber

Yapılışı:
Kemikli eti suyla kaynatın ve köpüğünü alın. Kaynadıktan sonra malzeler ilave edip en az 1,5 saat kaynatın. pişmesine yakın ben 1-2 kereviz yaprağı da koydum.
Etleri lif lif ayrılır olduğunda altını söndürün ve bu kemikli eti alıp etlerini didikleyin. Ben anlattığım pratik şehriye ve düğün çorbası için malzemeleriniz hazır olmuş olur. Et suyunu süzüp ister buzluk poşetlerine koyun ister kağıt bardaklarda dondurun veya 2 iki gün içinde kullanın. Afiyet şekerler şimdiden olsun.

et suyu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder