İÇLİ KÖFTE
içli köfte |
Malzemeler:
· 2 su bardağı ince bulgur
· Küçük bir 1 çay bardağı irmik
· 1 yumurta
· 1 kaşık salça
· Kırmızı biber, tuz
· Birkaç kaşık un
İç harcı için:
· 300 g kıyma
· 1 büyük soğan
· Karabiber, tuz, acı biber
· Maydanoz
· Ceviz
Yapılışı:
2 bardak kaynar su ile bulguru haşla tuzunu koy ve kapağını kapat. Ardından irmiği üzerini biraz geçecek kaynar suyu dök ve şişsin.Sonra irmiği de bulgurun üzerine al. Biraz soğuduktan sonra yumurtayı kır, 2 kaşık unu koy. Salçayı ve istediğiniz baharatı da karıştırın.Ve yoğurun gerekirse biraz da ha sıcak su ilave edersiniz. Önemli olan ele az yapışan ve şekil verecek kıvama gelmesidir.Bu arada kıymayı hazırlamak için önce ince doğranmış soğanı kavur sonra kıymayı iyice küçülene kadar kavur.Maydanoz, ceviz ve baharatını ekle biraz da kavur ve altını kapat.
geriye ne kaldı evet içini doldurması artık size kalmış ister benim gibi oval ister limon şeklide yapın.Limon şeklinde yaparsanız kızartın bir kere öyle de denedim.Ama genelde ben tuzlu suda haşlıyorum. Su yüzeyine çıkan pişmiş oluyor.
Üzerine mantı sosu gibi yağ kızdırabilirsiniz.
YAPRAK CİĞER
yaprak ciğer ve salatası |
Malzemeler:
Yarım kilo yaprak ciğer
1- 2 kaşık un
İsteğe bağlı biraz çıtırlık katan 1 kaşık mısır unu
Toz biber
Tuz
Soğan
Maydanoz
Yapılışı:
Sinirlerinden ayıklayıp çok ince yapraklar kestiğiniz ciğeri yıkayın sonra süzgeçte iyice süzün. Un, mısır unu tuz ve toz biberi genişçe bir kapta karıştırın ve ciğerle bu karışıma buladıktan sonra kızgın yağda iki tarafını kızartın.Çok çabuk pişecektir zaten. Biz ayrıca soğanı da halkalar şeklinde kızarttık. Siz isterseniz arnavut ciğeri salatası gibi soğan, maydanoz ve sumaktan güzel bir yan meze hazırlayabilirsiniz.
KIYMALI LAHANA SARMASI
Ben Karadenizli değilim ama yine de çok severiz ailecek.
Orta boy lahana
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 kuru soğan
300 gram kadarorta yağlı kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz, karabiber, pulbiber
1 su bardağı tane sumak ya da 1-2 adet limon suyu
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 kuru soğan
300 gram kadarorta yağlı kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz, karabiber, pulbiber
1 su bardağı tane sumak ya da 1-2 adet limon suyu
hepsi ayrı güzel yapın yapın yiyin, yedirin.
YanıtlaSil