Yemeklerim



                                    İÇLİ KÖFTE

içli köfte

Malzemeler:

· 2 su bardağı ince bulgur
· Küçük bir 1 çay bardağı irmik
· 1 yumurta
· 1 kaşık salça
· Kırmızı biber, tuz
· Birkaç kaşık un
İç harcı için: 
· 300 g kıyma
· 1 büyük soğan
· Karabiber, tuz, acı biber
· Maydanoz
· Ceviz

Yapılışı:

       2 bardak kaynar su ile bulguru haşla tuzunu koy ve kapağını kapat. Ardından irmiği üzerini biraz geçecek kaynar suyu dök ve şişsin.Sonra irmiği de bulgurun üzerine al. Biraz soğuduktan sonra yumurtayı kır, 2 kaşık unu koy. Salçayı ve istediğiniz baharatı da karıştırın.Ve yoğurun gerekirse biraz da ha sıcak su ilave edersiniz. Önemli olan ele az yapışan ve şekil verecek kıvama gelmesidir.
      Bu arada kıymayı hazırlamak için önce ince doğranmış soğanı kavur sonra kıymayı iyice küçülene kadar kavur.Maydanoz, ceviz ve baharatını ekle biraz da kavur ve altını kapat.
geriye ne kaldı evet içini doldurması artık size kalmış ister benim gibi oval ister limon şeklide yapın.Limon şeklinde yaparsanız kızartın bir  kere öyle de denedim.Ama genelde ben tuzlu suda haşlıyorum. Su yüzeyine çıkan pişmiş oluyor.
     Üzerine mantı sosu gibi yağ kızdırabilirsiniz.


YAPRAK CİĞER

yaprak ciğer ve salatası
Bu lezzeti eşim Tv den izledikten sonra yapmıştı. Şöyle söyleyeyim ki; ciğer yemeyen kalmaz.Resimde aynı unlu harcı tavukla da denediğimiz görülüyor.Yanında da şalgam suyu pek iyi gitti.

Malzemeler:

Yarım kilo yaprak ciğer
1- 2 kaşık un
İsteğe bağlı biraz çıtırlık katan 1 kaşık mısır unu
Toz biber
Tuz
Soğan
Maydanoz

Yapılışı:

Sinirlerinden ayıklayıp çok ince yapraklar kestiğiniz ciğeri yıkayın sonra süzgeçte iyice  süzün. Un, mısır unu  tuz ve toz biberi genişçe bir kapta karıştırın ve ciğerle bu karışıma buladıktan sonra kızgın yağda iki tarafını kızartın.Çok çabuk pişecektir zaten. Biz ayrıca soğanı da halkalar şeklinde kızarttık. Siz isterseniz arnavut ciğeri salatası gibi soğan, maydanoz ve sumaktan güzel bir yan meze hazırlayabilirsiniz.

KIYMALI LAHANA SARMASI

Ben Karadenizli değilim ama yine de çok severiz ailecek.

Malzemeler:

Orta boy lahana
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 kuru soğan
300 gram kadarorta yağlı kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz, karabiber, pulbiber
1 su bardağı tane sumak ya da 1-2 adet limon suyu

Hazırlanışı:

Önce lahanamızın kök tarafından koni şeklinde parça çıkartın ve yaprak yaprak ayıralım. Bir tencerede lahanalarımızı haşlayabilecek kadar su koyalım. Suyumuz kaynamaya başlayınca tencerenin alabileceği kadar lahana yapraklarımızı tencereye koyalım ve bir iki dakika her iki tarafını da haşlayalım. Lahana haşlama işlemi bittiğinde onları bir süzgece alıp üzerine soğuk su gezdirelim. Sıcaklıkla iyice pişmesin diye. Pirinc ve bulgurları yıkayalım. Soğanımızı incecik kıyalım. Soğanı kavurup kıymayı ufalana kadar kavurun.Bulgur ve pirinci 1-2 saat sıcak suda beklettikten sonra kıymaya ekleyin.Salça baharatlar ve maydanozumuzu ilave edip güzelce karıştıralım. Ekşilik vermek için sumağımızın suyunu yada limon suyu ilave edip lahanamızı sarmaya başlayalım.Sarma işlemi bitince tencereye 2 su bardağı kadar sıcak su ilave edelim..Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirelim.



 ÇITIR TAVUK

 Size şu fast food mekanlarında yediğiniz adını vermeyeceğim şu 3 harfli olan mekanda yediğiniz çıtır çıtır tavukları evde daha sağlıklı yapabilirsiniz . En azından yağınıza ve tavuğunuza güvenirsiniz.
çıtır tavuk

Malzemeler:

2 parça gögüs eti

Marine etmek için

1-1.5 çay bardağı süt
3 kaşık zeytin yağı
Soğan suyu ya da sarımsak
Dış kabuğu için
1 paket bahartlı cips doritos olabilir
4 kaşık un
4 kaşık mısır unu
2-3 kaşık nişasta
1 yumurta
Tuz ayrıca özel baharatlar çeşniler kullanabilirsiniz
Toz biber

Hazırlanışı:

1. Yıkayıp doğradığınız tavukları marine malzemeleriyle kapaklı bir saklama kabıyla buzdolabına alın. En 2 saat böyle beklesin. Ama olmuşken hakkını verecekseniz 5-6 saat bekletirsiniz.Sonra süzün.
2. Un, mısır unu, nişaşta ve baharatları genişçe bir kapta karıştırınız.
3. Mısır cipsini elinizle ya da blendırda ufalayın.
4. yumurtayı kırın ve çırpın.
5. Tavuğu un karışımına bulayın. Ardından yumurtaya bulayın ve en son ise mısır cipsi kırıntılarına bulayın.
6. Bol yağda iki tarafını da kızartın.
7. Bunun yanına Kfc ve popeyes ta bulunan lahana salatası olan coselaw yapmıştık. Süper gitti. Salata kategorisinde yazacağım onu da.





























1 yorum: