Çorbalar


LEZZETLİ BİR KEMİKLİ ET SUYU

Normalde etsuyu yapmak adetim değildi ama şimdi hamile olduğum için yapıyorum. Doktorumun tavsiyesine de uymuş oluyorum

                                                                                 Malzemeler:

malzemeleri
1 kg kemikli et
2 lt su
1 adet pırasa
5-6 kereviz sapı 
1 havuç
2 diş sarımsak
1 -2 defne yaprağı
1 soğan
Varsa birkaç tane karabiber

Yapılışı:
Kemikli eti suyla kaynatın ve köpüğünü alın. Kaynadıktan sonra malzeler ilave edip en az 1,5 saat kaynatın. pişmesine yakın ben 1-2 kereviz yaprağı da koydum.
et suyu yapılışı
Etleri lif lif ayrılır olduğunda altını söndürün ve bu kemikli eti alıp etlerini didikleyin. Ben anlattığım pratik şehriye ve düğün çorbası için malzemeleriniz hazır olmuş olur. Et suyunu süzüp ister buzluk poşetlerine koyun ister kağıt bardaklarda dondurun veya 2 iki gün içinde kullanın. Afiyet şekerler şimdiden olsun.





ŞEHRİYE ÇORBASI


Malzemeler:

1 lt et suyu

Yarım domates

1 tatlı kaşığı salça

1 çay kaşığı toz biber

Küçük bir kase arpa şehriye

Didiklenmiş et parçaları

İsteğe bağlı küçük bir kase haşlanmış nohut

2 diş sarımsak

Tuz

Yapılışı:

iki kaşık yağ ile rende domatesi kavurum. Sonra salça ve toz biberi kavurun.Hemen sonra et suyunuzu ya da suyunuzu ve ardından da şehriyeleri koyun. Haşlama etiniz varsa didikleyip koyun. Sarmısak da ekleyebilirsiniz. Haşlanmış nohutu da ekleyin şehriyelerin pişmesini bekleyin.Tuzunu da unutmadan ilave edin.

ET SUYUNA DÜĞÜN ÇORBASI

Et suyununa düğün çorbası
Kurban bayramından sonra sebzelerle birlikte güzel bir et suyu yaptık. Lezzetli bir et suyunuz olduktan sonra çorba yapmak kolaydır.
Malzemeler:
1 lt et suyu
1 sb su
Küçük bir kase tel şehriye 
Didiklenmiş et parçaları
İs
teğe bağlı küçük bir kase haşlanmış nohut
2 diş sarımsak
tuz

Terbiyesi için:
3-4 kaşık yoğurt
                                                                                                      2 silme kaşık un
                                                                                                     İsteğe  bağlı yumurta sarısı

Evet malzemeler böyle de size güzel ipuçları vereceğim. Eşime de öğrettim, hasta filan olursam yaparsın dedim. Tam hasta çorbası heee
Yapılışı:
Et suyunu tel şehriyelerle birlikte kaynatın.Bir süre sonra etleri de koyabilirsiniz.Şehriyeler şişmeye başlayınca nohutu da  ekleyin. Sarımsakları içine doğrayın ya da rendeleyin. Çorba özleşmeye başlayınca yoğurtla unu büyük bir kasede karıştın. 1sb soğuk suyu çorbaya ekleyerek çorbanın sıcaklığını düşürün ki kesilme ihtimalini azaltasınız. Sonra çorbadan bir iki kepçe alıp ılıtın.Yumurta sarısı ben koymadım ama isterseniz terbiye sırasında koyarsınız.5-10 dak daha kaynatın çorbanız hazır. Bu arada tuzu mutlaka terbiyeden sonra ilave edin ki kesilmesin. İster üzerine karabiber döküp servis yapın ister üzerine renkli yağ yakın.Afiyet olsun emin olun güzel oldu.

1 yorum:

  1. Zamanla daha çok çorba ekleyeceğim ve fotoları tamamlayacağım

    YanıtlaSil