Zeytinyağlılarım

Genelde size aydında yapılan zeytinyağlılardan bahsedeceğim.

FARKLI ENGİNAR DOLMASI

Malzemeler:

4-5 Orta boy enginar
1 bardak pirinç
3-4 sap taze soğan
Salça
To
zbiber
Dereotu ve maydanoz
İstediğiniz baharatlar ve tuz
enginar dolmaları

 Yapılışı:

       Pirinci 1-2 saat ılık suda beklet ve süz. Çiğden bütün malzemeleri karıştır. Enginarı 20 dak haşla ve bıcakla üzeine çentikler atın ki su küçük delikler yukarı çıkıp pirinci pişirsin. Suyunuz enginarın üzerini geçiyorsa biraz dökün. Ardından enginar çukurlarına karışımı koyun. Pirinçler suya pek değmemelidir. Kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin 15 dk sonra pirinçler şiştiğinde ohhh mis zeytinyağlınız hazır.





FAVA

Fava lezzetli bir zeytinyağlı fakat ; Misafiriniz gelmeyecekse çok fazla miktarda yapmayın.

Malzemeler:

Fava
200 g kuru bakla
Soğan
Zeytinyağı
Küçük bir avuç 
Sarımsak
Limon
Dereotu

Yapılışı:

Kuru baklanızı en az birkaç saat önce ılık suyla ıslayın. Bakla ve havucun üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyalım, kaynatalım. Köpük oluşunca kevgirle al.1 kaşık zeytinyağı da ilave et. İyice pişince blendırdan geçir ya da çırpıcıyla da yapabilirsin.
Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayın. Zeytinyağında soğan ve sarmısağı kavur. Bakla püresiyle karıştır.1-2 dk sonra tavanın altını söndür. 1 limon sık ve dereotunu ince doğrayıp karıştır.








1 yorum:

  1. Zeytinyağlılarım bayağı güzeldir. Gerçi görselliğine bakarak "hadi be o kadar da değil diyebilirsiniz" ama lezzetli.

    YanıtlaSil